31.8.2013

Villavyyhti ja Villinki ne yhteen soppii


Elokuussa lopettelimme kesäkauden hiljaiseloa järjestämällä jo toisen Villavyyhdin Kesäakatemian, tällä kertaa merellisissä maisemissa. Pitkä viikonloppu kului rattoisasti Villingin saaren Villa Villingenäsin vieraina. Villinkiin kuljetaan yhteysveneellä Helsingin Jollaksesta ja siellä saa tosiaan olla ihan saaristolaistunnelmissa. Omassa puhelimessani ei edes 3G jaksanut viedä minua tietovirtojen varrelle, joten onnistuin lomailemaan työn ohessa!

Villingenäsin väki piti meidät muonissa ja lakanoissa, sen kun veimme itsemme paikalle oppimaan, olemaan yhdessä ja rentoutumaan.


Kauniin miljöön lisäksi meitä tietenkin innostivat monet kurssit. Saatiin vähän harvinaisempaakin kurssia tarjolle, kun palettiin lisättiin neulevalokuvausta, lautanauhatekniikkaa ja vapaavirkkausta. Kotiharrastajakin hyötyy neuleiden sarjoituksen salojen oppimisesta tai viimeistelytekniikkojen hallitsemisesta. Myös värioppia kerrattiin. Toisten taktiikka oli mahduttaa viikonloppu täyteen uuden oppimista, jotkut osallistuivat vain parin tunnin moduuliin. 


Jälkeenpäin Jenni kehui itselleen tyypilliseen tapaan oppilaita ja vierailevia opettajia. Itselläni viikonloppu kului lähinnä vapaamuotoisen seurustelun parissa, joten vahvimmiksi muistoiksi jäivät paitsi hyväntuuliset juttuhetket, myös Villingin jännät lenkkimaastot sekä ihanan pehmoinen Hopeasäie Aada, josta neuloin kaupalle kauluria.


En päässyt itse seuraamaan opetusta, mutta lautanauhakärpänen puraisi silti kipeästi. Seuraavan kerran on pakko istua itsekin kuuntelemaan Kirstiä! Varsinkin, kun kaupalla myydään myös houkuttelevasti uutta suomalaista lautanauhakirjaa Omenaisia ja revonneniä... 


Monella tapaa oma kesäni loppui akatemiaan. Heti maanantaina alkoi koulu ja ilmassa oli jo lähestyvän syksyn tuntua. Kaupalla asiakkaat puhuvat jouluneuleista ja ihmisillä näkyy jo kaulahuiveja. Nyt on hyvä hetki toviksi hiljentyä vain neulomaan ja nauttimaan omasta osaamisestaan ennen kuin syksyn kurssikalenteri julkaistaan ja päästään taas uutta oppimista kohti :)


Villaisin terveisin
Puksu1 kommentti:

  1. Nyt - vihdoinkin - mun unelmapaita valmistui, kuva viikon 43 bloggauksessa.

    VastaaPoista